Belgák fesztiválja a Bakelitben

1nap/2010.10.03. vasárnap
Iva Klestilova: 3nővér2009.cz
▶ Groteszk játék, a FERRUM SZÍNHÁZI TÁRSULÁS előadása, rendezte: Török Gábor
▶ Csehov-átirat két felvonásban. „Elképesztő, ahogy itt trónolunk ezen a trágyadombon, az emberiességről papolunk és bölcselkedünk… ” /Részlet a darabból/ A csehovi „áthallások” motivációja olyan erőteljes, hogy a színészek nem tehetnek mást: megpróbálnak kegyetlenül őszintén játszani.
Szép Ernő: Május
▶ Egyfelvonásos kamarajáték, a MOZAIK SZÍNKÖR előadása, rendezte: Válik István
▶ “Én tudom mi az élet, azt hiszi, nem tudom? Én utálom, pfuj de utálom. Én csak szeretnék jól élni… én azt tudom, hogy nem lehet boldognak lenni. Én mámoros életet akarok, én ezt elővettem magamnak.” /Részlet a darabból/ Az első világháború idején, a színes és vidám városligeti forgatagba érkezik este egy szerelmespár és egy öngyilkosjelölt. Vajon hogy férnek meg egymás mellett?
Faust – Unborn Visions
▶ ’Ambient theatre performance’, a PROSPERO SZÍNKÖR és a TELESZTERION SZÍNHÁZI MŰHELY előadása, rendezte: Komáromi Sándor
▶ „Egy különös szerelem története, amelyet Faust és Margit sorsa ihletett, Goethe és Marlowe művei alapján. A fokozatosan adagolt testi feszültség kirobbanó energiát eredményezhet egy alkalmas lezárással a végén. Célunk az előadásban ennek az állapotnak az elérése, testünket végig uralmunk alatt tartva.”