Műhely Alapítvány: Az Ismeretlen Kutatása

A Műhely Alapítvány és a MU Színház közös szervezésében

“Az Ismeretlen Kutatása egy alkotóműhely, ahol közösen gondolkozhat alkotó, koreográfus, táncos, és a közönség arról, hogy mit is jelent az improvizáció a kortárs művészetben.
A műhely célja, hogy táncosok, alkotók elmélyülten kutathassanak választott témájukban, melyhez segítségül hívhatnak egy másik művészeti ágban dolgozó partnert egy kész produkció létrehozása nélkül.
A programmal azt is el szeretnénk érni, hogy mind a közönség, mind az alkotók közelebb kerüljenek az improvizációhoz.
Az Ismeretlen Kutatása része a PARTS által vezetett, az Európai Unió által támogatott, 3 éves nemzetközi DEPARTS programnak. Az alkotóműhely ötletadója Michaela Hargitay, az alkotók művészeti munkáját Gál Eszter kíséri a kutatások teljes ideje alatt.”

Katja Mustonen (FIN)/Török Marcell: Cabinet’s of Wonder

A Cabinet’s of Wonder helyzetek, hangulatok, képek, szavak és érzések egyvelege, amelyek nyitott párbeszédekké, személyes érzésekké és közös mintákká olvadnak össze. A kutatásnak nem célja, hogy következtetéseket vonjon le, és néha a fennálló erőviszonyokat megváltoztatva a jelentés is elvész. Ezek az elmélkedések saját, külön univerzumokat hoznak létre.
A Cabinet’s of Wonder Katja Mustonen táncos és Török Marcell videós kísérletezéseinek eredménye a fizikalitással, a térrel, a vizualitással és a hanggal, melyek a bűvölet ellentmondásosságából indulnak ki.

2014.04.15. MU Színház – előadásfotók